Likes:
Main Menu
  Home
  Pidato
  Puisi
  CV
  Surat Lamaran Pekerjaan
  Tenses
  Cerita
  RPP
   
  Kata Mutiara English
    Cinta
    Kehidupan
    Lucu
    Motivasi
    Persahabatan
   
  Soal Ujian English
 
Kelas XII Kelas IX Kelas VI
2009 2009 2009
2008 2008 2008
2007 2007 2007
2006 2006 2006
2005 2005 2005
2004 2004 2004
2003 2003 2003
 
Soal Bahasa Inggris SMP Kelas XII UAN 2009 - English Exam

Check your level of English for free. The purpose is to help high school students prepare for comprehensive exams in English. Let doing your test now.

 Every time they see illegal logging in their area, the women and children cry out, "Where can we settle and make a living if our forests were gone?"
        They are the forest people, members of the local Anak Dalam tribe, in Mangkekal (Makekal), Bukit Duabelas national Park, Jambi province. They have tried very hard to protect the forest zone from illegal logging operations. "Adult as well as children are fighting for the conservation of this forest," said tribal chief Tumenggung (Regent) meriak.
        The national park zone is about 60,000 hectares. It is home for about 1,500 Anak Dalam. The tribesmen live in Mangkekal, Kedasung, Air hitam, and Terap.

1.    The text mainly tells us about ........
A. forest people
B. National Park
C. forest conservation
D. illegal logging
E. illegal operation

2.    Who were fighting for the conservation of the forest ........
A. Members of the local Anak Dalam
B. Tribal chief and his partner
C. Women and children
D. Adults and children
E. Tribesmen

3.    The purpose of the text is ........
A. to describe the Bukit Dua Belas National Park
B. to persuade readers about National Park Zone
C. to tell the readers what had happened in the forest
D. to entertain readers with a story about Anak Dalam
E. to inform readers about illegal logging

4.    The tribesmen who are not included in the protest are from ........
A. Terap
B. Jambi
C. Air hitam
D. Kedasung
E. Mangkekal

        The Incas used to be a large empire of 990.000 kmē in Peru of South America. Their city was high up in the Andes Mountains. They were well- known for their great wealth, especially gold. This great empire was unfortunately destroyed in an attack by the Spaniards who were searching for their famed gold. Although this empire existed way back in 1493, it was not backward but complex and well-organized.
        The empire was ruled by the Sapa Inca, Lord of the World, Son of the Sun. He owned everything in the empire - the land, soil, gold and even the people. The people, therefore, had no freedom.
        Boys and girls were to life of obedience and tradition. They began working in their ayllu or family groups. The rule was Ama sua, ama llulla, ama sheklla, which means, "Do not steal, do not lie, do not be lazy."
        Despite this difficult way of live, the Incas were very skilful. They constructed drainage system and underground water reservoirs. Their buildings were made from huge stones. These were cut to flit perfectly together so that no mortar was needed. Their rope bridges were so strong that even a horse could gallop across them!
        The Incas had no written language. Information was recorded on knotted strings called quipus. These were also used as calculators. Strong and healthy young boys were chosen as chasquis or couriers to carry messages from one place to another.

5.    The text mainly tells about ........
A. Chasquis
B. the Incas
C. Sapa Inca
D. Spaniards
E. the Andes

6.    "They constructed drainage system and underground water reservoirs." (Paragraph 4)
The underlined word has the same meaning as ........
A. grew
B. bore
C. built
D. existed
E. renovated

7.    How was the empire destroyed ........
A. The empire was destroyed by huge stones.
B. It was destroyed by well-organized ayllu.
C. The empire was ruled by the Sapa Inca.
D. It was reconstructed by systems.
E. It was attacked by the Spaniards

8.    What did they use to calculate ........
A. Quipus.
B. Strings.
C. Mortars.
D. Chasquis
E. Huge stones.

                                      Higher Education for Women

        In this modern era, there are still some parents who are reluctant about sending their daughters to college. The narrow attitude shown to women's education is largely due to the traditional role of women in society. A woman is expected to be a wife and a mother. Most parents believe that if their daughter gets married and chooses to be a housewife, then the higher education will be waste. However, an educated woman is not only a better wife but also contributes something to the society.
        Nowadays, more and more women are successfully combining their career and marriage. Educated women are richer both emotionally and financially. They are able to find an outlet for their monotonous drudgery of their housekeeping. They bring more satisfaction and contentment to their lives.
        Depriving girls of higher education is crash discrimination. Times have changed; modern society needs the talents of its people regardless of gender. Today, women work alongside men. In fact, in the last few decades, women have made outstanding contributions to society.
       Women should be given the freedom to be educated whether or not they get married or go to work after finishing their education, because it is only through education that a woman will find herself useful and discover that she wants in life. A woman who works is not an insult to her husband. Conversely, her husband should feel proud of her achievements since. marriage is actually an equal patnership.
        Therefore, parents should not think that girls should receive less education just because they will get married one day.

9.    What makes parents reluctant to send their daughters to college ........
A. They think education will be a waste.
B. More women are successful in their career.
C. It is a waste for women to go to college.
D. Traditional roles of women in society do not need high education.
E. They have to contribute something to the society.

10.    What is the main purpose of the text ........
A. To put forward a point of view or argument about higher education for women.
B. To tell the parents in this modern era about how to educate their daughters.
C. To persuade readers what should and should not do about education.
D. To explain to readers about how to give education for their daughters.
E. To describe the fact about how some parents educate their daughters.

11.    Modern society needs ........
A. educated career women
B. married women
C. educated women
D. good liousewives and mothers
E. talented people regardless gender

12.    "In fact, in the last few decades, women have made oustanding contributions to society." (Paragraph 3).
The synonym of the italic word is ........
A. main
B. major
C. ordinary
D. wellknown
E. remarkable

        There are a lot of discussions as to whether children should be given homework or not.
        Some people claim that children to enough work in school alredy. They also argue that children have hobbies that they want to do after school, such as sports or music. A further point they make is that a lot of homework is pointless and doesn't help the child learn at all.
        However, there are also strong arguments against this point of view. Parents and teachers argue that it is important to find out whether children can work on their own without the support from the teacher. They say that the evening is a good time for children to sit down and think about what they have learned in school.
        Furthermore they claim that the school day is too short to get anything done that needs doing and it makes sense to send home tasks like independent reading or futher writing tasks that don't need teacher's support.
        On balance, I think that some homework is a good idea but that it should only given at the weekend when cildren have more time.

13.    How do we compare the second and the fourth paragraph ........
A. Both paragraphs argue that homework is necessary for students.
B. Unlike the fourth paragraph, the second paragraph argues that homework is unnecessary.
C. The second paragraph supports that students need homework, but the fourthparagraph does not.
D. The second paragraph and the fourth paragraph argue that students do not need homework.
E. The second and the fourth paragraphs do not say anything about the benefit of homework.

14.    How many reasons are presented by those who are against homework ........
A. 1
B. 2
C. 3
D. 4
E. 5

15.    Those who are pro homework think that the students can ........ in the evening.
A. prepare for the next lesson
B. review their lessons
C. enjoy their pastime
D. do their hobbies
E. test themselves

16.    "A further point they make is that a lot of homework is pointless and doesn't help the child learn at all." (Paragraph 2).
The underlined word is synonymous with ........
A. terrible
B. careless
C. difficult
D. unimportant
E. uninteresting

17.    What is the writer's suggestion about homework ........
A. Homework is pointless.
B. Homework is badly needed.
C. Homework should be given at weekend.
D. Student should not be given any homework.
E. Student must frequently have homework

Tom!
       I'm going to Anula supermarket to get some sugar. Would you like to turn the stove on when you are home? I've put some soup there. Just heat it for about 5 minutes and then take it out from the stove before you have dinner.

18.    What is the message about ........
A. Telling Tom to eat the soup.
B. Asking Tom to buy some sugar.
C. Asking Tom to go to supermarket.
D. Telling Tom to heat the soup.
E. Telling Tom to wait for about 5 minutes.

19.    "I've put some soup there."
The word there in the sentence refers to ........
A. home
B. kitchen
C. the stove
D. the supermarket
E. Anula supermarket

For students - grade XII-who need the polytechnic admission form:
2 choices - Rp 125,000.00
3 choices - Rp 160,000.00
From 6-16 July 2009
Time 08.00-14.00
Contact Person: Tarjo Phone (022) 2011975

20.    What is the purpose of the text ........
A. To inform students about polytechnic admission form.
B. To tell the students about payment to enter the polytechnic.
C. To explain the students about an entrance test.
D. To give description of polytechnic selection
E. To invite students to come polytechnic

21.    The deadline to order the form is ........
A. On July 6, 2009
B. On July 16, 2009
C. In July, at 08.00
D. In July, at 14.00
E. Between 6 -16 July 2009

                                         Apt BLK 30, Eunos St.
                                         #05 - 116
                                         Singapore 1441
                                         2nd April 2009

Dear Liza,
I have received your letter asking me to meet you at your house this Sunday to discuss the urgent matter you have. I regret however to say that it will not be possible for me to see you on Sunday as I already have a previous appointment. I shall see you on Monday, next week, at 5 p.m. Hoping the change of date will be convenient to you.

                                                                                           Your sincerely,
                                                                                                   Daisy

22.    What does the letter tell about ........
A. Liza's problem.
B. Liza's appointment.
C. Daisy's previous letter to Liza
D. Daisy's regret for not being able to come.
E. A meeting held at Liza's house.

23.    Why did Liza ask Daisy to come to her house ........
A. Liza wanted Daisy to solve her problem.
B. Daisy would discuss her problem with Liza.
C. Liza persuaded Daisy to go somewhere.
D. Daisy wanted to meet Liza's family.
E. Liza wanted to chat with Daisy.

Hotel Cannero
28051Cannero Riviera, Italy
Phone: 323788046
Waiters/Waitresses (2), Swimming Pool Attendants, Bar Staff.
        Arround $ 150 per week. 12 hours per day, 6 days per week. Free board and         accomodation. Knowledge of German, Italian or French required. Period of work 3         or 6 months between end of March and end of October. Applicants should be fit and         healthy, organized and clean. Applications from 25 March to the end and send to Maria
Carla at the above address.

24.    Who is the addressee of this advertisement ........
A. All who are fit and healthy.
B. Those who can serve foreigners.
C. All who meet the requirements mentioned.
D. The educated people who can handle service jobs.
E. Those who can speak two foreign languages.

25.    What is the text about ........
A. A week tour to Italy
B. A job vacancy in Hotel Cannero.
C. Three day tour to Eropean countries.
D. A healthy and clean environment.
E. The description on Cannero Riviera.

26.    Those who are accepted to work for the hotel ........
A. are mostly Italians
B. will get accommodation
C. are under the control of Maria Carla
D. will take control of each departement
E. will start working between March and October

        Once upon a time there lived as neighbours, a bear and a rabbit. The rabbit was a good short, and the bear, being very clumsy, could not use the arrow to good advantage. The bear would call over the rabbit and asked the rabbit to take his bow and arrows and came with the bear to the other side of the hill. The rabbit, fearing to arouse the bear's anger by refusing, consented and went with the bear and shot enough buffalo to satisfy the hungry family. Indeed, he shot and killed so many that there was lots of meat left after the bear and his family had loaded themselves, and packed all they could carry home. The bear was very gluttonous and did not want the rabbit to get any of the meat, so the poor rabbit could not even taste the blood from the butchering, as the bear would throw earth on the blood and dry it up. Poor rabbit would have to go home hungry after his hard day's work.
        The bear was the father of five children. The youngest child was very kind to the rabbit. The mother bear, knowing that her youngest child was very hearty eater, always gave him an extra large piece of meat, but the youngest child didn't eat. He would take it outside with him and pretend to play ball with it, kicking it toward the rabbit's house, and when he got close to the door he would give the meat with such a great kick, that it would fly into the rabbit's house and in this way the poor rabbit would get his meal unknown to the papa bear.

27.    The poor rabbit didn't taste any of the meat because ........
A. they are already given to the butcher
B. they are eaten by the youngest bear
C. the bear carried all the meat home
D. they are already dried up
E. the bear ate all the meat

28.    Which statement is NOT TRUE according to the text ........
A. The papa bear was not very kind to the rabbit.
B. The rabbit got nothing from his shooting
C. The mother bear always gives her youngest extra meat.
D. The papa bear didn't like giving the rabbit some meat.
E. The papa bear knew that his youngest child gave the rabbit some

29.    The story teach us that ........
A. poverty makes people suffer
B. we must keep our promise
C. being greedy makes other people happy
D. people should love each other
E. we must keep our relationship with others

        SINGAPORE: A supervisor was jailed for two months for repeatedly striking his Indonesian maid on the head and back with a television remote control, news reports said on Thursday.
        Muhammad Shafiq Woon Abdullah admitted in Singapore court. He physically abused the woman on several occasions, between June and October 2002, The Straits Times said.
        The magistrate's court heard that Shafiq, 31; began striking Winarti, 22, about a month after she started working for him.
        He hit her on the head with the TV set's remote control because he was unhappy with her work. On one occasion, he punched her on the back after accusing her of daydreaming.
        S.S. Dhillon, Shafiq's lawyer, said his client had become mad when he saw his daughter's face covered as she laid in bed.
He said his client thought the maid had put the child in danger. - DPA.

30.    The text reported ........
A. Shafiq, a Singaporean supervisor
B. S.S. Dhillon, the lawyer in magistrate court
C. an Indonesia maid who was jailed for two months
D. an Indonesia maid who was working in Singapore
E. a Singaporean supervisor who was jailed because of striking his maid.

31.    When did Shafiq physically abuse the woman ........
A. Between June and October 2002
B. On several occasion.
C. On October 31st.
D. On June 22nd.
E. Any time.

32.    Why did Shafiq punch Winarti on her back? She was accused of ........
A. taking much time for herself
B. leaving her work
mC. working carelessly
D. daydreaming
E. being lazy

       I usually woke up at 8 a.m. and went to the press center to check the daily schedule of briefings and press conferences, usually held by the United Nations officials or disaster mitigation team chief, Alwi Shihab.
       It was challenging to visit different refugee camps to find soft stories, human interest stories. Then, I went back to the press center in between to cover the press conferences of the day.
       It was heart breaking when I saw these survivors fight for food and secondhand clothing, which they said were limited and inadequate. Emerging to a glaring, full noon, it was time to go back to the press center to write stories and race against time, always fearing that the internet connection would come crashing down.
       And after everything was done, only then I remembered to eat. Most times, I only ate once a day because you always had to rush and it was difficult to find food. You had to travel quite far, about a 30-to 45-minute trip by car to find fresh food.

33.    How often did the writer eat a day ........
A. Three times
B. Seldom
C. Twice
D. Never
E. Once

34.    " ........ mitigation team chief Alwi Shihab ." (Paragraph 1)
The synonym of the underlined word is ........
A. decreaser
B. lightener
C. reliever
D. developer
E. writer

35.    What is the writer's occupation ........
A. A social worker.
B. A volunteer.
C. A journalist.
D. presenter.
E. A TV reporter.

No. Kunci
1. D
2. A
3. E
4. B
5. B
6. C
7. E
8. A
9. D
10. A
No. Kunci
11. E
12. E
13. B
14. C
15. B
16. D
17. C
18. D
19. C
20. A
No. Kunci
21. B
22. D
23. A
24. C
25. B
26. B
27. C
28. E
29. D
30. E
No. Kunci
31. A
32. D
33. E
34. B
35. C

 
Copyright © 2012 Bahasa Inggris - All Rights Reserved