Likes:
Main Menu
  Home
  Pidato
  Puisi
  CV
  Surat Lamaran Pekerjaan
  Tenses
  Cerita
  RPP
   
  Kata Mutiara English
    Cinta
    Kehidupan
    Lucu
    Motivasi
    Persahabatan
   
  Soal Ujian English
 
Kelas XII Kelas IX Kelas VI
2009 2009 2009
2008 2008 2008
2007 2007 2007
2006 2006 2006
2005 2005 2005
2004 2004 2004
2003 2003 2003
 
Soal Bahasa Inggris SMP Kelas XII UAN 2007 - English Exam

Check your level of English for free. The purpose is to help high school students prepare for comprehensive exams in English. Let doing your test now.


1.    In which section would you likely read the ad?
A. Company for sale.
B. Office equipment.
C. Job vacancy.
D. Entertainment Guide,
E. Stationary and office.

2.    What position is offered in the advertisement?
A. Salesman.
B. Wholesaler.
C. Accountant.
D. Office staff.
E. Director assistant.

3.    Apply with curriculum vitae to Mrs. Barton.
What information should the applicant include in it ?
A. Experience in managing a company.
B. A statement of salary wanted.
C. A prove of knowing about stationary.
D. A statement of responsibility.
E. A statement of education and work experience.


          Once upon a time, a rabbit wanted to cross a river but he could not swim. He had an idea. He saw a boss of crocodile swimming in the river. The rabbit asked the boss of crocodile, "How many crocodiles are there in the river'?" The boss of crocodile answered, "We are twenty here." "Where are they?" the rabbit asked for the second time. "What is it for?" the boss of crocodile asked.
          "All of you are good, nice, gentle and kind, so I want to make a line in order. Later I will know how kind you are," said the rabbit. Then, the boss of the crocodile called all his friends and asked them to make a line in order from one side to the other side of the river. Just then, the rabbit started to count while jumping from one crocodile to another : one ... two ... three ... four ... until twenty, and finally, he thanked all crocodiles because he had crossed the river.

4.    The story mainly tells us about ........
A. twenty crocodiles
B. the boss of the crocodile
C. a rabbit and twenty crocodiles
D. a rabbit and the boss of crocodile
E. the boss of the crocodile and all his friends

5.    We know from the first paragraph that the rabbit actually wanted ........
A. to cross the river
B. to swim across the river
C. to meet the boss of crocodile
D. to know where the crocodiles are
E. to know the number of crocodiles there

6.    All of you are good, nice gentle, and kind ...."
(Paragraph 2) The underlined word is synonymous with ........
A. wild
B. diligent
C. cheerful
D. easygoing
E. honourable

                                            The University of Australia
          The University of Australia has an international reputation for educational professionals and for applied research. It is Australia's largest university, with six campuses, including a specialized technology campus. The university places particular importance on the quality of its teaching and learning programs, and on its working links with industry, business and government.

7.    The whole paragraph promotes that ........
A. the University of Australia offers excellent educational programs
B. the University of Australia is the largest university in the country
C. the University of Australia has a specialized technology campus
D. the university places particular importance on technology
E. the university has six campuses

8.    Which information is NOT TRUE about the University of Australia?
A. It has an international educational reputation.
B. It also has a specialized technology campus.
C. It has six technology campuses.
D. It is Australia's largest university.
E. It has good relation with industry.

9.    It is stated that the university has good relationship with ........
A. educational professionals
B. specialized technology
C. large universities
D. other campuses
E. industry

10.    "The University of Australia has an international educational reputation for ..."
The underlined word means ........
A. knowledge
B. prestige
C. attitude
D. character
E. interest

The police thought that two burglars started the robbery at 151 Pattimura street on Sunday afternoon. The burglars broke into the students' room while they were going to a football game. They never thought that while they were away, burglars would break into their boarding house.

11.    What happened to the students' room on Sunday afternoon?
A. The police broke it.
B. The police ruined it.
C. Burglars broke into it.
D. 'Iwo burglars broke it.
E. The students started to ruin it.

12.    The burglars broke into the room when the students ........
A. were at a party
B. were taking a rest
C. were playing football
D. were at a football game
E. were watching football on TV

13.    "The burglars broke into the students room ...."
The underlined phrase means ........
A. broke forcefully
B. entered by force
C. put into pieces
D. easily entered
E. came into

14.    The students seem to think that ........
A. they had locked their room
B. their boarding house was not safe
C. their boarding house was in a safe area
D. thieves would easily break into their room
E. there would be a robbery in their boarding house

An elephant is the largest and strongest of all animals. It is a strange looking animal with its thick legs, huge sides and backs, large hanging ears, a small tail, little eyes, long white tusks and above all it has a long nose, the trunk.

The trunk is the elephant's peculiar feature, and it has various uses. The elephant draws up water by its trunk and can squirt it all over its body like a shower bath. It can also lift leaves and puts them, into its mouth. In fact the trunk serves the elephant as a long arm and hand. An elephant looks very clumsy and heavy and yet it can move very quickly.

The elephant is very intelligent animal. Its intelligence combined with its great strength makes it a very useful servant to man and it can be trained to serve in various ways such as carry heavy loads, hunt for tigers and even fight.

15.    The third paragraph is mainly about the fact that ........
A. elephants are strong
B. elephants can lift logs
C. elephants are servants
D. elephants are very useful
E. elephants must be trained

16.    Which of the following is NOT part of the elephant described in the first paragraph?
A. It looks strange
B. It is heavy
C. It is wild
D. It has a trunk.
E. It has a small tail.

17.    It is stated in the text that the elephant uses the trunk to do the following, EXCEPT ........
A. to eat
B. to push
C. to drink
D. to carry things
E. to squirt water over the body

18.    "The trunk is the elephant's peculiar feature ..." " (Paragraph 2)
The underlined word is close in meaning to ........
A. large
B. strange
C. tough
D. smooth
E. long

          Have you ever wondered how people get chocolate from? In this Article we'll enter the amazing world of chocolate so you can understand exactly what you're eating.
          Chocolate starts with a tree called the cacao tree. This tree grows in equatorial regions, especially in places such as South America, Africa, and Indonesia. The cacao tree produces a fruit about the size of a small pine apple. Inside the fruit are the tree's seeds, also known as cocoa beans.
           The beans are fermented for about a week, dried in the sun and then shipped to the chocolate maker. The chocolate maker starts by roasting the beans to bring out the flavor. Different beans from different places have different qualities and flavor, so they are often sorted and blended to produce a distinctive mix. Next, the roasted beans are winnowed. Winnowing removes the meat nib of the cacao bean from its shell. Then, the nibs are blended. The blended nibs are ground to make it a liquid. The liquid is called chocolate liquor. It tastes bitter. All seeds contain some amount of fat, and cacao beans are not different. However, cacao beans are half fat, which is why the ground nibs form liquid. It's pure bitter Chocolate.

19.    The text is about ........
A. the cacao tree
B. the cacao beans
C. the raw chocolate
D. the making of chocolate
E. the flavour of chocolate

20.    The third paragraph focuses on ........
A. the process of producing chocolate
B. how to produce the cocoa flavour
C. where chocolate comes from
D. It the chocolate liquor
E. the cacao fruit

21.    ".... so, they are often sorted and blended to produce ...." (Paragraph 3)
The underlined word is close in meaning to ....
A. arranged
B. combined
C. separated
D. distributed
E. organized

22.    How does the chocolate maker start to make chocolate ?
A. By fermenting the beans.
B. By roasting the beans.
C. By blending the beans.
D. By sorting the beans.
E. By drying the beans.

Two students were discussing the school's new rule that all the students must wear a cap and a tie. One of them showed her annoyance. She said that wearing a cap and a tie was only suitable for a flag rising ceremony. So, she was against the rule. Contrary to the girl's opinion, the other student was glad with it. He said that he didn't mind with the new rule because wearing a cap and a tie will make the students look great and like real educated persons. The first student gave the reasons that they would feel uncomfortable and hot. Moreover, the classrooms were not air conditioned. The second said it wasn't a big problem. He was sure that the students would wear them proudly. They would surely be used to it any way.

23.    The two students are discussing ........
A. the facilities in school
B. their homework
C. their uniform
D. their friends
E. their family

24.    The boy said that he agreed.with the new rule in his school.
Which statement shows his agreement?
A. He was not annoyed.
B. He would not obey the rule.
C. He didn't care of the rule.
D. He didn't like wearing a cap and tie.
E. He didn't mind wearing a cap and tie.

25.    The boy believed that all students would ........
A. have a high spirit to study
B. solve their own problems
C. care for their environment
D. follow the new rule
E. feel uncomfortable

26.    "One of them showed her annoyance, ..."
The underlined word is close in meaning to ........
A. responsibility
B. displeasure
C. agreement
D. applause
E. response

          SINGAPORE: A supervisor was jailed for two months for repeatedly striking his Indonesian maid on the head and back with a television remote.
          Muhammad Shafiq Woon Abdullah was brought to court in Singapore because he had physically hurt the woman on several occasions between June and October 2002. the Straits Time said.
          The magistrate's court heard that Shafiq, 31, began striking Winarti, 22, about a month after she started working for him.
          He hit her on the head with the TV sets remote control because he was unhappy with her work. On one occasion, he punched her on the back after accusing her of daydreaming.
          S.S. Dhillon, Shafiq's lawyer, said that his client had become mad when he saw his daughter's face covered as she was lying in bed. He said his Client thought the maid had put the child in danger.

27.    The text reported ........
A. the arrest of a supervisor
B. the working condition in Singapore
C. an Indonesian worker in Singapore
D. the Indonesian workers' condition in Singapore
E. a crime by a Singaporean supervisor towards his maid

28.    Which one of the following statements is TRUE according to the text ?
A. A supervisor was put in jail for two years.
B. The supervisor gave many kinds of jobs to the maid.
C. The maid has been working for him for two months.
D. Winarti struck the supervisor with a remote control.
E. The supervisor hit his maid's head with the TV set's remote control.

29.    " ... he physically hurt the woman ..." (Paragraph 2)
The underlined word is close in meaning to ........
A. cut
B. injured
C. offended
D. punished
E. damaged

30.    Why did Shafiq punch Winarti on her back?
She was accused of ........
A. talking much time for herself
B. not working properly
C. working carelessly
D. daydreaming
E. being lazy

          Singapore is a city state, it is a city but it is also a state. It is a republic. Along with Indonesia, Malaysia, Thailand, the Philippines and Brunei, it belongs to ASEAN, the Association of South-East Asian Nations.
          Like Indonesia, Singapore is a country of "Bhineka Tunggal Ika." Chinese, Malays. Indians and Eurasians make up its citizens. Other Asians, including Indonesians, Japanese, Philippines, Koreans, Thais and Arabs also live on that tiny island. Singapore is sometimes called "Instant Asia" because you can see varieties of customs, cultures, and foods of nearly all Asia in Singapore.

31.    The text mainly talks about Singapore as ........
A. a nation
B. an island
C. a republic
D. a city state
E. a memberof ASEAN

32.    Singapore's citizens consist of ........
A. Brunei, Indians
B. Chinese, Thais and Arab
C. Chinese, Malays, Indians, and Eurasians
D. Eurasians and Philippines
E. Asians and Arabs

33.    "... Koreans, Thais and Arabs live on that tiny island." (Paragraph 2).
The underlined word may be replaced by "very ........"
A. cute
B. huge
C. small
D. broad
E. harrow

34.    Eka    : Are you free today?
Lidya : Yes, what's up?
Blur   : Would you like to come with me to see the "Peterpan" show tonight?
Lidya : Thanks, I'd be delighted to. It's my favourite band.
What are the speakers going to do?
A. To stay at home.
B. To see Peterpan show.
C. To arrange their free time.
D. To watch Peterpan at home.
E. To come to their friend's house.

35.    Mira     : Hi, Dad, I will be late home because the committee will hold a meeting after class. Father   : It's okay but you must go straight home after the meeting.
Mira     : Don't worry, Dad.
Mother : What did Mira say?
Father   : She said that she would be late home today.
What is the most possible place where Mira is talking to her father?
A. A hall.
B. Her home.
C. The office.
D. Her school.
E. A meeting room.


No. Kunci
1. C
2. C
3. E
4. C
5. A
6. E
7. A
8. C
9. E
10. B
No. Kunci
11. C
12. D
13. B
14. C
15. D
16. C
17. B
18. B
19. D
20. A
No. Kunci
21. C
22. B
23. C
24. E
25. D
26. B
27. E
28. E
29. B
30. D
No. Kunci
31. D
32. E
33. C
34. B
35. B

 
Copyright © 2012 Bahasa Inggris - All Rights Reserved